JEE Main Sample Papers

Coal India Sample Question Papers (Systems) for Management Trainee Exam

Tuesday, July 17, 2012

Question which are based on syllabus for Management Trainee Exams for Systems:


1: Which of the following is the local user with the MOST authority on a computer running Windows XP ?

A. BCM user
B. Power user
C. Network Configuration Operator
D. Administrator

2: Which of the following modes will provide retrieval of a previous computing session with the least amount of boot-up time ?
A. Shutdown
B. Hibernate
C. Standby
D. Restart

3 : Which of the following will happen when a user plugs a third-party adapter which outputs alternating current (AC) directly into a laptop?
A. The laptop will start in Safe Mode.
B. The laptop will start, however it will not charge the battery.
C. The laptop processor will be overclocked.
D. The laptop components will be damaged.

4: Which of the following is a way to identify which Windows operating system is currently installed ?
A. Click on Start > Run and type version/info
B. Click on Start > Run and type version info/detail
C. Right click My Computer > Manage
D. Right click My Computer > Properties

5: In Windows XP, which of the following utilities is used to partition the disk ?
A. Disk Management

B. System Configuration Utility
C. Registry Editor
D. Device Manager

6: An older printer is connected to a computer using a parallel port. Which of the following connectors is MOST likely used on the computer's parallel port ?
A. DB-50 connector
B. DB-25 pin connector
C. DB-9 pin connector
D. DB-37 connector

7: Which of the following IP classes is the IP address 200.168.212.226 an example of ?
A. Class C
B. Class A
C. Class B
D. Class D

8: The standard connector used for an UTP Ethernet connection is:
A. DB-9.
B. RJ-45.
C. BNC.
D. RJ-11.

9: A user reports that the computer keeps freezing. Which of the following information should the technician obtain FIRST ?
A. The model number of the user's computer
B. Windows Error Reporting Log
C. The type of machine, whether it is a laptop or a desktop
D. What the user was doing when the problem occurred

10: A user reports an issue that does not occur while the technician is onsite. Which of the following actions should the technician perform while troubleshooting this issue with the user ?
A. Ask the user which web sites they have been viewing.
B. Tell the user that the problem is usually related to user training.
C. Ask the user a series of questions designed to narrow the scope of the problem.
D. Tell the user that the technician will solve the problem quickly.

11: A computer will not perform power-on self test (POST), also no lights or sounds are emitted. Which of the following components should be checked FIRST ?
A. Display adaptor
B. Power supply
C. RAM
D. Motherboard

12: A technician observes that a computer's performance has decreased, and accessing large files takes more time than before. No additional programs are running, and system resource utilization is unchanged. Which of the following should the technician do to improve the computer's performance ?
A. Format the hard drive
B. Perform a system restore
C. Add more RAM to the system
D. Defragment the hard drive

13: Which of the following expansion interfaces can be used to plug into a wireless network adapter and provide wireless network access for a laptop computer ?
A. PCMCIA
B. Serial
C. LAN
D. PCI

14: Which of the following are major components of an LCD ? (Select TWO).
A. Video card

B. Screen
C. Inverter
D. Brightness
E. Contrast

15: Which of the following Windows commands can be entered to display the working directory ?
A. TREE

B. CD
C. CHKDSK
D. RMDIR

16: A computer running Windows XP has three primary partitions and an extended partition. Which of the following partitions can be added with Disk Management Tools when creating another partition ?
A. A primary partition
B. An enhanced partition
C. An extended partition
D. A logical partition

17: Which of the following commands is used when trying to write a new boot sector to the system partition when using the Windows XP Recovery Console ?
A. FIXMRB
B. FIXBOOT
C. BOOTCFG
D. FORMAT

18: Which of the following should be replaced in a laser printer when documents have lines through the text ?

A. Toner cartridge
B. Heads
C. Drum
D. Cylinder

19: Fiber optic cable uses which of the following connectors to transmit signals ?
A. BNC
B. MT-RJ
C. RJ-11
D. RJ-45

20: A technician is diagnosing a customer's computer and observes that the computer is sluggish and unresponsive. Which of the following actions should the technician take ?
A. Explain to the customer that the computer is outdated and the technician needs to take it back to the shop to fix it.
B. Explain the problem to the customer and show the customer how to defragment the system.
C. Perform a system restore on the computer.
D. Explain the problem to the customer in basic terms and recommend a solution.

21: When performing disk defragmentation in Windows XP, which of the following is the minimum percentage of free space that should be available on the drive ?
A. 5%
B. 15%
C. 30%
D. 40%

22: To boot Windows into Safe Mode, which of the following keys should be pressed while booting ?
A. F9
B. F8
C. F3
D. F1

23: A user is reporting that their Window's XP computer is slow. When a technician arrives, they find many unwanted programs running at startup. Which application will allow the technician to keep the unwanted programs from running at startup ?
A. MSCONFIG
B. SYSTRAY
C. WINLOGON
D. REGSVR32

24: A technician wishes to make changes to a system file, but the file is set as hidden and read-only. Which tool could they use to make the file writeable and viewable from Windows Explorer ?
A. MSCONFIG.EXE
B. REGEDIT.EXE
C. ATTRIB.EXE
D. SFC.EXE

25: A user is scanning a document and changes the settings to scan the same document in color. This will cause the uncompressed file size to increase by:
A. two times
B. three times
C. four times
D. eight times

26: Which of the following file types would be the BEST to transmit a scanner image file that would be a suitable size to transmit through e-mail ?
A. PPT
B. DOC
C. TIFF
D. JPEG

27: Which of the following is the fastest wireless standard ?
A. 802.3
B. 802.11g
C. 802.11b
D. 802.5

28: Which of the following provides the ability to mask internal IP addresses while mapping those addresses to a common external IP address ?
A. IMAP
B. NAT
C. DNS
D. WINS

29: A user reports that they are not able to save changes to a text document they have opened from the company file server. Which of the following is MOST likely to be causing the issue ?
A. The user is trying to overwrite a file with a newer timestamp than the locally cached file.
B. The file server has gone down for planned maintenance.
C. The user's permissions do not allow them to write to the file.
D. The file server is out of disk space.

30: An angry customer has called and is upset about a delay in the repair of their computer. After answering the phone, which of the following actions should a technician take FIRST ?
A. Place the customer on hold.
B. Listen to the customer's concerns.
C. Tell the customer that it is the part supplier's fault and provide the supplier's number.
D. Ask the customer to call back later to speak with a supervisor.

31: A technician needs to test a power supply but does not have a dedicated power supply tester. Which of the following tools could be used to test a power supply's output ?
A. Digital multi-meter
B. Loop-back plug
C. RJ-45 crimper
D. CAT5 tester

32: Which of the following types of disk arrays provide the MOST fault tolerance ?
A. Striping
B. Mirroring
C. Extending
D. Spanning

33: A customer reports that their laptop's screen has suddenly become dim and barely readable. The video output is correct when the laptop is hooked up to an external monitor. After verifying that all user settings are correct, which of the following components should be replaced FIRST to attempt to repair the problem ?
A. Graphics controller
B. Inverter board
C. Video memory
D. Motherboard

34: A technician is upgrading the memory on a laptop that has a front-side bus speed of 400MHz. Which of the following memory module types has the minimum data transfer rate necessary to support this upgrade ?
A. PC2700
B. PC2100
C. PC3200
D. PC1600

35: Which of the following is the maximum number of devices that may be connected to a single USB port ?
A. 4
B. 63
C. 127
D. 511

36: When a screw is dropped inside a printer during a repair, which of the following tools should be used to retrieve the screw ?
A. Chip extractor
B. Vacuum
C. Extension Magnet
D. Long needle-nose pliers

37: A work order states that a laser printer is not properly affixing toner to paper. After the paper comes out of the printer, the toner falls off of the page. The user has changed the toner cartridge twice with no improvement in print quality. Which of the following is MOST likely the cause ?
A. The imaging drum is not fully discharging.
B. The fuser is malfunctioning.
C. The primary corona wire is receiving no power.
D. The laser scanner is defective.

38: A technician is working on a laser printer. After printing several pages to replicate the problem, the technician unplugs the printer and begins repairs. Which of the following should the technician avoid touching to keep themselves from being burned ?
A. Separation pad
B. Pickup roller
C. Drum
D. Fuser

39: A technician is about to service a computer. Which of the following steps should they take first ?
A. The technician should disconnect the hard drive to avoid file corruption.
B. The technician should open up the case with a properly sized screwdriver to avoid stripping the screws.
C. The technician should move the computer to a carpeted area to avoid impact damage.
D. The technician should put on an anti-static strap to avoid electrostatic discharge (ESD) damage.

40: When the fan in a power supply fails, which of the following actions should be taken ?
A. Replace the fan inside of the power supply.
B. Add an external cooling device.
C. Repair the fan inside of the power supply.
D. Replace the power supply.
========================
Answers:
1: D, 2: C, 3: D, 4: D, 5: A, 6: B, 7: A, 8: B, 9: D, 10: C, 11: B, 12: D, 13: A, 14: B, 15: B, 16: D, 17: B, 18: C, 19: B, 20: D, 21: B, 22: B, 23: A, 24: C, 25: B, 26: D, 27: B, 28: B, 29: C, 30: B, 31: A, 32: B, 33: B, 34: C, 35: C, 36: C, 37: B, 38: D, 39: D, 40: D

Free Career Predictions

0 comments:

Post a Comment

Related Posts
Jee Main MBA CBSE GATE Results Exam Results IIT JEE IIT CAT Class 10 Results AIEEE UPSC JEE Advanced Study Abroad B Schools Business Schools Class 12 Results GATE Exam IAS JEE MBA College MBA Institutes BSEB CBSE Results JCECEB JEE Main 2014 JEE Main 2015 Jharkhand MBA Entrance Top MBA Colleges UGC NET University University Rank University Ranking World University World University Ranking XAT AIIMS Bank Jobs CBSE Board CBSE Exam CBSE Examination Datesheet CBSE Results 2014 Civil Services Class 12th Result Entrance Exam Examination Results GATE 2013 GATE 2017 IPS JEE (Main) MAT MBA Entrance Exam MBA Exam MBBS NET Exam XAT Entrance Exam XAT Exam AIEEE 2012 AIEEE Results AIEEE Sample Papers AIIMS Entrance AIPMT 2012 Exam AIR Force Bank PO Bank PO Exam Bank Recruitment Board Result CAT Exam CAT Preparation CBSE Board Exam CCE Class X Test Series CCE Test Series Class 12 Class XII Results Coal India Management Trainee Sample Papers Coal India Practice Test Papers Coal India Sample Papers Engineering Colleges Engineering Entrance GATE 2011 GATE 2013 Exam GATE 2014 GATE Preparation HSC IBPS Exam IBPS Interview Question JEE Main 2017 JEE Main Exam JEE Main Sample Papers JEE Main Tips & Tricks Jharkhand Engineering Jharkhand Gramin Bank Recruitment Jharkhand Intermediate Results Karnataka Board MAT Exam MBA India MP Board MP HSC Exam Management Trainee Model Question Papers NATA NET NET Preparation New Delhi PSC Ranchi SSC U.P Board UP Board UP Board Result UP Exams UPSC Prelims 2014 Universities WBJEE West Bengal XAT 2012 Analysis XAT 2014 XLRI AFCAT AIEEE 2010 Solutions AIEEE 2012 Analysis AIEEE 2012 Answer AIEEE 2012 Answer Key AIEEE 2012 Application AIEEE 2012 Exam AIEEE 2012 Exam Notification AIEEE 2012 Form AIEEE 2012 Online Application AIEEE 2012 Results AIEEE 2012 Solution Key AIEEE 2012 Solutions AIEEE Answer AIEEE Answer Key AIEEE Answers Keys AIEEE Deadlines AIEEE Exam AIEEE Exam Paper Leaked AIEEE Important Dates AIEEE Offline Exam AIEEE Online Exam AIEEE Online Exam Dates AIEEE Previous Papers AIEEE Question Papers AIEEE Questions Papers AIEEE Results 2012 AIEEE Solution Key AIEEE Solutions AIEEE Solutions 2012 AIEEE Study Materials AIIMS Entrance Exam AIIMS MBBS Entrance Exam 2014 AIMA AIMPT 2015 AIPMT AIPMT 2011 Analysis AIPMT 2011 Answer Keys AIPMT 2011 Solutions Key AIPMT 2012 Analysis AIPMT 2012 Exam Notification AIPMT 2012 Final Exam Analysis AIPMT Analysis AIPMT Answer Keys AIPMT Sample Papers AIPMT Solutions. AP Intermediate Result APTET APTET Exam Results APTET Exam Results 2012 APTET Results Admission Admissions Air Force Common Admission Test All India Engineering Entrance Examination Apprentice Training Army B.Ed B.Ed Colleges B.Sc B.Sc. Agriculture B.Tech Result BCECEB DCECE Exam BHMS BPUT Jobs BPUT Vacancy BSEB Board BSEB Results BSEB Results 2012 BSEB Results 2014 Bank Accounts Bank Branches in India Bank Clerical Exam Material Bank Exam Papers Bank IT Officer Question Paper Bank Interview Bank Loans Bank PO Clerical Bank PO Exam Preparation Bank PO Interview Bank PO Study Material Bank PO Test Series Bank Po English Bank Question Papers Bank Recruitments Banks in India Bihar Bihar Board Bihar Board Class 10th Results Bihar Intermediate Results Bihar Polytechnic Result 2011 Bihar School Examination Board Brand Name Brands CAT 2012 CAT 2013 CAT 2013 Preparation CAT 2013 Schedule CAT 2015 CAT 2017 CAT 2017 Preparation CAT 2017 Tips CAT 2017 Tricks CAT Study Material CBSE Board CBSE 12th Datesheet CBSE 12th Result 2016 CBSE AIEEE CBSE Call Centre CBSE Class 10 Date Sheet 2012 CBSE Class X CBSE Class X Exam Results CBSE Class X Results CBSE Class XI2 Result 2012 CBSE Class XII Result 2011 CBSE Exam 2012 CBSE Examination CBSE Result 2011 CBSE Result 2012 CBSE Result 2016 CCE Class IX Test Series CCE Class X Results CIL Management Trainee Question Papers CIL Model Question Papers CIL Question Papers CMAT CMAT 2012 CMAT 2012 Exam CMAT Entrance Exam 2012 CPFA CSAT 2012 CSAT 2012 Answers CSIR syllabus CTET CTET 2014 CTET Result CWE CWE 2011 CWE Clerk 2011 Chemistry Books Chennai Civil Services Exam Preparation Civil Services Examination Class 10 Class 10 Result Class 10th Exam 2012 Class 12 Result Class 12th Datesheet Class X Test Series Clerical Common Written Examination 2011 Clerk Exam Clerks Coal India Sample Question Papers Colleges Combined Medical Services Examination Companies Taglines Competition Competitive Engineering Entrance Constable Currency Derivatives DCECE 2011 Results DHSE Datesheet Delhi Delhi University Download Admit card ECR East Central Railway Electrician Engineering Entrance Exam Exams in India Fitter Forestry Free AIEEE Sample Papers GATE 2011 Preparation GATE 2011 Study Material GATE 2012 Answers Key GATE 2012 Results GATE 2013 Results GATE 2014 Exam GATE 2016 GATE 2017 Answer Key GATE Entrance Exam GATE Keys Solutions GATE Practice papers GATE Previous Papers GATE Question Paper GATE Questions GATE Results GATE Results 2012 Score Card GATE Sample Paper GATE Score 2012 GATE Score Card GATE Solutions GBSHSE GGB GK GNDU Application Forms GNDU Jobs GNDU Recruitments GNDU Vacancy GRE GRE English GRE General Test GRE Syllabus General Knowledge Goa Goa Board Govt Jobs Odisha Graduate Aptitude Test Engineering Results 2012 All Branches Graduate Record Examination Gurgaon Gramin Bank HSSC HSSC Exam HSTSB I.Sc IAS Exam IAS Exam Preparation IBPS IBPS Clerk Interview IBPS Clerks Exam IBPS Interview Tips IFS IFSC Codes IIFT 2011 Analysis IIFT 2011 Solutions Keys IIFT 2012 Answer Keys IIFT 2012 analysis IIM IISc IIScGATE 2014 IIT Entrance IIT Exam IIT JEE 2011 IIT JEE 2011 Analysis IIT JEE 2011 Answer Keys IIT JEE 2011 Question Papers IIT JEE 2011 Solutions IIT JEE 2012 Study Materials IIT JEE 2013 IIT JEE 2016 IIT JEE Books IIT JEE Online IIT JEE Preparation IIT JEE Preparation Books IIT Question Papers IIT Sample Papers IIT-JEE 2013 IIT-JEE Notification IMT ISEET ISM IT IT Officer ITBP Recruitment ITBP Recruitment Constable ITBP Vacancy ITI India Navy Indian Air Force Indian Forest Service Indian Police Service Indraprastha University Intermediate Result Intermediate Results 2012 JAC Result JAC Results JAC Results 2012 JCECE JCECE Answer Keys JCECE analysis JCECE solutions JCECEB Admit Card JCECEB Ranchi JCECEB Result 2011 JEE (Main) 2012 JEE (Main) 2013 JEE (Main) Notification JEE (Main) Sample Papers JEE 2017 JEE Advanced 2014 JEE Advanced 2014 Answer JEE Advanced 2014 Answer Keys JEE Advanced 2014 Cut-off Marks JEE Advanced 2014 Solutions JEE Advanced Online JEE Books JEE Entrance JEE Exam JEE Main 2013 JEE Main 2014 Answer Key JEE Main 2014 Answers JEE Main 2014 Cutoff JEE Main 2014 Cutoffs JEE Main 2014 Result JEE Main 2014 Solution Keys JEE Main 2014 solutions JEE Main 2015 Answer Keys JEE Main 2015 Institutes JEE Main Admit Card JEE Main Answer Keys JEE Main Participating Institutes JEE Main Participating Institutes 2015 JEE Main Question Papers JEE Main Study Material JEE Main Tips JEE Main Tricks JEE Main2014 JET 2012 JSS Jharkhand 12th Class Results Jharkhand Class 10th Result Jharkhand Class 12 Results Jharkhand Class XII Results Jharkhand Combined Jharkhand Combined Entrance Jharkhand Combined Entrance Exam 2011 Results Jharkhand Combined Entrance Examinations Jharkhand Engineering Answer keys Jharkhand Engineering solution keys Jharkhand Gramin Bank Jharkhand Gramin Bank Office Assistant Vacancies Jharkhand Gramin Bank Recruitment 2012 Jharkhand Results Joint Entrance Test Joint Entrance Test 2012 Junior Engineer Civil Junior Engineer Electrical Junior Engineer Mechanical KMC KSEEB Karnataka Karnataka PUC Result Karnataka Result Karnataka SSLC Exam Kasturba Medical College Kerala Board Kerala DHSE Exam MAH MAT 2012 MAT Exam Dates MAT Exam Preparation MAT Notification MBA Admission MBA Australia MBA Canada MBA Colleges Australia MBA Colleges Canada MBA Colleges India MBA Colleges Mumbai MBA Colleges UK MBA Colleges USA MBA MAT MBA MAT Exam 2012 MBA Preparation MBA UK MBA US MBA United Kingdom MCA MCA Colleges MCA Colleges Kerala MP MPBSE Machinist Madhya Pradesh Maharashtra Board Maharashtra Board Class 10th Results Maharashtra Class 10 Results Maharashtra SSC Results Manipal University Marketing Mechanic Medical Medical Entrance Test Medical Services Exam Meric Results 2012 Metric Mughalsarai Mutual Fund NATA 2013 NATA 2014 NATA Entrance Test NATA Exam NCFM NCFM Certifications NCFM Online Tests NCTE NDA NEET NEET 2017 NET 2014 NET Exam 2012 NET Preparation Materials NET Question Papers NET Study Materials NET syllabus NISM NISM Certifications NISM Online Tests NISM Series NISM Test Series NMIMS NSE NSIT National Aptitude Test in Architecture National Council for Teacher Education National Defence Academy National Eligibility Test National Olympiad Programme Numerical Aptitude ORISSA JEE 2011 Analysis ORISSA JEE 2011 Answer Keys PGDM PGT PGT Teachers PUC PUC Examination PUC Examination Result Ph.D Physics Preparation Books Pilot Pioneer Prelims 2014 Results Private Universities Private Universities India Punjab B.Ed Colleges Quantitative RBSE RINPAS RRCAT Rajasthan Rajasthan Board Rajasthan Engineering Colleges Reasoning Result SMU SNAP SNAP 2011 SNAP 2011 Analysis SNAP 2011 Exam SNAP 2011 Solutions SNAP 2013 SNAP 2013 Exam SNAP 2013 Exam Dates SSC Class X Results SSC Results 2012 SSLC Sample Paper Sample Question Papers Scientist Slogans Specialist Officers Staff Selection Commission Study Materials for NET TN Board Taglines Tamil Nadu Teachers Jobs Tips & Tricks Tips UGC NET Tips for Bank Exams Top Engineering Colleges Jharkhand Top Universities Trivandrum Turner UGC UGC CSIR UGC CSIR NET UGC CSIR NET syllabus UGC CSIR Study Materials UGC NET Exam UGC NET Syllabus UGC SLET UP UP B.Ed UP B.Ed JEE UP B.Ed JEE 2013 UP Board 10th Result UP Board 12th Result UP Class 10 Result UP Class 10th Secondary Results UP Class 12 Result UPSC Exam UPSC Exam 2012 UPSC Exam Preparation UPSC Prelims 2012 UPSC Prelims 2012 Solution Keys UPSC Prelims Exam UPSC 2014 UPSEE 2014 Answer UPSEE 2014 Answer Keys UPSEE 2014 Cutoff Marks UPSEE 2014 Solutions UPSEE 2014 UG Answer Keys UPTET UPTET 2013 Results Union Public Service Commissio University Grants Commission Uttar Pradesh Verbal Verbal Ability WB WBJEE 2014 Answer WBJEE 2014 Answer Keys WBJEE 2014 Cutoff Marks WBJEE 2014 Solutions WBJEE Answer Key WBJEE Answer Keys WBJEE Answers Key WBJEE Cut-Offs WBJEE Rank Cutoffs WBJEE Solutions WBJEE Solutions Key WBJEEM WBJEEM 2014 Welder West Bengal Engineering Wireman XAT 2012 XAT 2012 Answer Keys XAT 2012 Cut-Off XAT 2012 Exam XAT 2013 XAT 2013 Registration XAT 2014 Analysis XAT 2014 Solutions XAT 2015 XAT Exam 2013 XAT Exam 2014 XAT Exam 2015 XAT Exam Dates XAT Sample Papers XLRI EXAM 2012 bput.ac.in careerairforce.nic.in gate.iitk.ac.in GATE Score Card 2012 ggbank.org gndu.ac.in high schoolclass 10 Results itbp.gov.in nism.ac.in nseindia.com www.gndu.ac.in www.xatonline.net.in www.xlri.ac.in